Én, a tükörben

Kezdetben pszichológusnak készültem, mivel azt hiszem “jól látom és érzem” az embereket, gondoltam remek pszichológus lennék, segíthetnék, hogy egy kicsit jobb legyen a világ. Aztán csak magamra gondoltam és a kreatív munkát, vonalat választottam, de rövidesen megláttam, hogy ez a kettő mégis valahogy összefonódik.

én a tükörben.jpg

Mostanában jöttem rá, valójában mit is csinálok. Megpróbálom a nőkkel megszerettetni önmagukat a ruhán, a stílustervezésen keresztül. Ez nem csak kihívással, de felelősséggel is jár, hisz megfelelően kell kezelni a -Nem vagyok tökéletes! – Nem vagyok elég jó!- kijelentéseket. Jól kell megítélni a helyzeteket, az adott problémára megtalálni a legjobb megoldást, vagyis eltakarni, amire nem vagyunk büszkék és kihangsúlyozni, amire azok vagyunk… egy stíluson, akár egy ruhán belül.

Mikor ez jól sikerül, az aggódó, elégedetlenkedő megenyhül, elkezdi magát másként látni és érezni. Amit aztán a környezet érzékel és reagál is rá.

Fantasztikus érzés a sikeres munka gyümölcsét megtapasztalni, hallani a varázsmondatot: -én ebben akarok hazamenni!- (persze egy menyasszonyi, vagy nagyestélyi ruha hazaszállításánál ez nem épp egy kézenfekvő megoldás 🙂 ), vagy látni az örömkönnyeket hullatót a tükör előtt, aki a nyakamba borulva köszöni meg a munkám… ezért dolgozom. Felemelem a nőket, hogy aztán ők is felemelhessék a környezetüket… máris szebb lett a világ, végül is oda jutottam, ahonnan majdnem elindultam.

Mindezek ellenére mégsem érzem a teljességet. Látom a sikereket és azt mondom: még többet! Jobban! Még több örömkönnyes női arcot akarok látni, még több “repkedő” megrendelőt. Egy-egy ruha elkészítése viszont még mindig napokba telik…

???

Aztán egyik reggel úgy ébredtem, hogy megvan a megoldás, hogyan juthat el hozzám még több nő, akinek szüksége van erre… De ez még titok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s