Nők a tükör előtt – Egy szabó tapasztalatai

Már évek óta foglalkozom üzletszerűen egyedi ruha tervezéssel és készítéssel, ami azt jelenti, hogy egyéni megrendelőknek az ízlésük és alkatuk szerint tervezek öltözetet, amit kiváló minőségben készítek el.

Sokféle nővel dolgoztam már együtt. Korban, alkatban, stílusban, foglalkozásban mások voltak: más adottságok, más igények, más kihívások. Egy azonban megegyezett: minden lány, nő, asszony elégedetlenül méregette magát a tükörben, mikor a próbára került sor és hangoztatta is nemtetszését. Az esetek 80%-a túlsúlyosnak gondolja magát és fogyni szeretne, a legtöbben pedig egy-egy, vagy akár több testrészükkel (has, mell, comb, fenék, váll, láb) elégedetlenek, sőt, bosszantja őket a tökéletlenségük (pedig csak eltúlozzák a dolgot). Sokan nemhogy szépnek nem látják magukat, hanem egyenesen csúnyának.

Hogy miért baj ez? Mit okoz ez? Miért nehezíti meg annyira az életet?

Nem megfelelő az önértékelésük, lekicsinylik magukat, nincs elég önbizalmuk, nem elfogadóak. Ha nem elfogadóak önmagukkal szemben, ugye nehéz másokkal szemben is annak lenni… Ha nem szeretik önmagukat feltétel nélkül, ugye nehéz másokat így szeretni… Ha kevés az önbizalom, ugye nehéz nagyot álmodni és azt meg is valósítani…

Az emberek azonosítják az önnön lényüket azzal a fizikai testtel, amit a tükörben látnak, pedig valójában nem azok vagyunk, illetve nem csak azok. Egy tündöklő szépség lehet gonosz és egy “csúnyácska” teremtés lehet egy földre szállt angyal. A szépség belülről fakad!!!

Mikor ez a harc lejátszódik az ügyfeleimnél, melléjük állok és csak annyit mondok: így vagy szép! Nem a mínusz 5 kilótól, hanem a sugárzó mosolytól leszel szép és attól, hogy magabiztos vagy és megéled a nőiséged.

TALÁLD MEG A SZÍVED JÓSÁGÁT ÉS AZON KERESZTÜL NÉZZ A TÜKÖRBE!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s