Mire figyelj oda menyasszonyi ruha varratása / vásárlása előtt?

Tudom, hogy a nagy napra való készülődésed tán legizgalmasabb része, maga a menyasszonyi ruhád kiválasztása. És azt is tudom, hogy lehet már ki is nézted a neked legjobban tetszőt, amiben tündökölnél. De túl a szépségen végiggondoltad, hogy valóban praktikus is lesz-e a ruhád a nagy eseményhez?

Sokszor tapasztalom, hogy a választásnál minden ép és racionális érv háttérbe szorul a trend és a stílus javára. Párszor felpróbálják a ruhát, minden szuper, aztán jön a nagy nap és bár a ruha gyönyörű, de valami nem stimmel.

Nincs annál rosszabb egy esküvőn, amikor látni lehet a menyasszony leplezetlen feszéjezettségét, idegeskedését, zavartságát, sőt még akár bukdácsolását is. Mindez elkerülhető, ha a nagy rózsaszín fátyolt sikerül eloszlatni pár pillanatra, hogy utána valóban derűsen tudd azt a fehérre cserélni.

Szóval, ezeket a pontokat vésd az eszedbe, mielőtt döntenél!

1. A legfontosabb az esküvő időpontja és a várható időjárás!

Nem mindegy, hogy hűvösebb időhöz, vagy kánikulához választasz ruhát (az alapanyaghasználatot és a formát is befolyásolja) és az sem, milyen a hőháztartásod (fázós, vagy izzadós vagy).


2. Az esküvői helyszín és annak adottságai, korlátai.

Más egy tengerparti, egy tanyasi, vagy városi/éttermi közeg. Meghatározza például a szoknya méretét és az uszály kérdését, hiszen nem mindegyik uszály felcsatolható, tűzhető, vagy lecsatolható.


3. Az esküvő stílusa, koncepciója/tematikája.

Modern? Extravagáns? Bohém és színes? Rusztikus, romantikus? Gatsby a húszas évekből? Extrém? Mezítlábas? Ez meghatározza a ruha funkcióit, stílusát, anyaghasználatát és díszítését.


4. Mik az elvárásaid a ruhákkal, vagy A Ruhával szemben?

Mindenképp kényelmes legyen? A nőies vonalaidat hangsúlyozza, akkor is, ha nem a legkényelmesebb? Kizárólag természetes anyagból készüljön, mert érzékeny a bőröd? Jól variálható legyen, hogy később is tudd használni egyes részeit? Mindenképp takarja a hátad, vagy a vállad, mert nem szereted mutogatni? Ezeket mind megkérdezem tőled a tervezési folyamat alatt.


5. Ki vagy Te? Milyen az alakod, milyen a stílusod?

Az alkatod meghatározza a ruha sziluettjét, rejti, amit kell, megmutatja és hangsúlyozza az előnyös testrészeket. A részleteiben, színében, kidolgozásában pedig tükrözi a valódi lényed.


6. Ki ismer Téged igazán?

Sok esetben szükséged lehet egy jó tanácsra, megerősítésre a ruháddal kapcsolatban is. Gyakran kérdezik a menyasszonyok, hogy hozhatják-e az anyukájukat, barátnőjüket a próbára. Ha tényleg ismer és valóban szeret Téged, tiszteletben tartja azt, aki Te vagy és objektívan építő véleményt tud alkotni, akkor mindenképp segítségedre lehet.


7. Meg kell felelned? Vagy meg akarsz felelni? Ha igen, kinek?

A szülőknek, nagyszülőknek, akik a klasszikus, hagyományos dolgokat, visszafogott öltözködést pártolják? A leendő férjednek, aki a végzet asszonyának lát és előnyben részesíti a nőiességedet hangsúlyozó ruhát? Vagy csak Magadnak szeretnél megfelelni, hogy a nagy napodon is pontosan az lehess, aki vagy a mindennapokban is, csak ünnepi “csomagolásban”, egy olyan öltözetben amit megérdemelsz?


Hidd el, nem minden az, hogy trendi legyél, vagy hogy a ruha csodálatos legyen. Ha nem illeszkedik hozzád, illetve az eseményhez még akár nevetségessé is teheted magad. És tutti, hogy ez az, amit biztos el akarsz kerülni.

Ha elakadnál, tudod hol találsz.
Gyere, és megmutatom ki vagy!

menyasszonyi 12

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s