Menyasszonyi ruha! Béreljek? Vásároljak? Varrassak?

Mindegyik választásnak megvannak az előnyei és hátrányai. Megosztom most veletek az eddigi tapasztalataim, amiket mindenképp fontolj meg, mielőtt döntesz. Vegyük röviden sorjába őket.


A bérlés:

A bérlés nagyon egyszerű megoldás: beleszeretsz, lefoglalod, egyszer megpróbálod, Rád igazítják, minden szuper és vársz. Közben az izgalmaktól fogysz 3 kilót, és a nagy nap előtt rájössz, hogy valami nem ok. És ez még csak a jobbik eset. Mi van akkor, ha az esküvőd előtt az előző bérlő tropára vágja álmaid ruháját? Semmi gáz, hisz te vagy a türelem és idő embere, két nap alatt a legnagyobb fejvesztés közepette pont jól jön még pár órányi ruhapróba, nem igaz? De megvan a ruci, eljött a nagy nap, minden rólad szól, tündökölsz, gyönyörű vagy, aztán egy jól sikerült mozdulattal az asztaltól felállva elakad a tüll. Tündöklésből bukás, gyönyörűségből hárpia. Ugye mondanom se kell, hogy a kauciót buktad? Visszaviszed a ruhát, vagy ami maradt belőle. Álom volt és emlék maradt.


A vásárlás:

Vásárlásnál hasonló a program, mint bérlésnél, azzal a különbséggel, hogy a költség lényegesen nagyobb. Igazából a határ a csillagos ég. Ha megtaláltad álmaid ruháját akkor az esetek 90%-ban szinte biztos, hogy a drágán megvásárolt ruciddal egy szabónál kötsz ki. Szerencsésebb esetben az üzletnek van helyben ilyen szolgáltatása, ha nem, akkor nyugodtan vedd nyakadba a várost és keríts egyet. A ruha most már a tiéd, passzol rád. Stressz elszáll, ruha megmarad. Nem kell féltened a ruhád, ami csak a Tiéd. Nem volt még senkin és ha úgy döntesz nem is lesz, tiéd marad örökre. Vagy el is adhatod, ha nem szeretnéd tárolni.


Egyedi tervezés / varratás

Ebben az esetben olyan ruhát kapsz, ami minden részletében passzol Hozzád, előnyös az alakodhoz, az anyaga és díszítése pedig Téged tükröz. Részedről nagyobb energia befektetéssel jár, hisz többszöri konzultáció és próba szükséges egy egyedi ruhához, cserébe viszont az álmaid szerint, a szemed előtt kel életre, ami igazán nagy élményt és sok örömet tud adni számodra, ami megfizethetetlen. Igen megfizethetetlen. Ebben az esetben jobb, ha nem kényszernek, hanem programnak éled meg ezt a folyamatot, akár a barátnőiddel, akár egyedül éled át. Ami fontos, hogy ez egy mérföldkő az életedben és segít felkészíteni arra, hogy hamarosan feleség leszel. Az igazi NŐvé válás egyik legfontosabb mérföldköve, amit meg kell élni. A folyamatos konzultációk, próbák olyan minőséget adnak ennek a változásnak, amit sem a bérlésnél, sem a vásárlásnál nem érezhetsz át igazán. Tervezésnél és anyagválasztásnál a jó szakember tanácsokkal lát el, felajánlja a különböző szabászati és gyártástechnológiai megoldásokat, hogy választhass. Egy igazán jó szakember belelát a lelkedbe és megmutatja valóban ki vagy. Kihozza belőled a maximumot. Arra a napra, ami rólad és párodról szól és amire mindenki emlékezni fog. Erős szóval illetve ez egy befektetés, de semmiképp se pénzkidobás. Megtarthatod, vagy el is adhatod, ha nem akarod tárolni. Lehet családi örökség is gyermekeidnek, unokáidnak, akik büszkén viselhetik majd anyu, vagy a nagyi klassz esküvői ruciját.

ÉS AKKOR MÉG NEM IS BESZÉLTÜNK A KOSZORÚS LÁNYOKRÓL, IGAZ?
ÁTÉREZTED A HELYZETET UGYE?


Nyilván elfogult vagyok és természetesen az utolsó lehetőséget javaslom a menyasszonyi ruhád “beszerzésére”, hiszen látom, mekkora örömet nyújt ez valójában. Látom, hogyan lesz egy bimbóból gyönyörű virág, és hogyan teljesedik ki a NŐ. És nem utolsó sorban ár érték arányban is ez a legkifizetődőbb.

Egy a lényeg. Ne stresszelj! Ha netán elakadsz, vagy elbizonytalanodsz, gyere üljünk le egy teára és segítek neked, melléd állok! Kitaláljuk mi lehetne a legjobb választás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s